sâmbătă, 17 aprilie 2021

Cuviosul Acachie -un alt sfant important al tarii noastre

Acest cuvios Acachie a carui viata o marturiseste Sfantul Ioan Scararul ca pilda de ascultare in cuvantul al patrulea cel pentru ascultare -din tanara varsta  lepadandu-se de lume a alergat la o manastire din Asia .
Imbracandu-se in chipul monahicesc petrecea viata pustniceasca simplu fiind dar intelept .
Si era in acea manastire un batran trandav si foarte manios .
Acesta nu se stie cum -zice Sfantul Ioan Scararul -a luat de ucenic pe pururea pomenitul si de un nume cu nerautatea adica Acachie pilda ascultatorilor si impreuna patimitor cu mucenicii care suferea grele patimiri de la acest batran de necrezut multora .
Iar rabdarea lui era fara de margini .
Deci vazandu-l pe dansul un Staret potrivit povestirii Sfantului Ioan Scararul I-a adus pilda si dovada de fapta buna a ascultarii in cuvantul sau .
Vazandu-l in fiecare zi ca un rob cumparat cele mai grozave rele patimind de multe ori zicea catre dansul :"Ce este frate Acachie ? Cum te afli astazi ? Castigat-ai vreo cununa ?"
Iar el indata ii arata uneori ochiul invinetit iar alteori grumazul sau capul ranit .
Deci cunoscand Staretul ca rabdarea lui nu este dobitoceasca si fara de socoteala zicea catre    dansul :"Bine bine frate rabda cu bucurie si te vei folosi ".
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...