marți, 21 februarie 2012

Cezar Ivanescu-un traducator,poet si dramaturg care ne face mandri de tara noastra

Cezar Ivanescu , este un traducator , poet si dramaturg , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural ,national si lingvistic , chiar daca a tradus si in alte limbi , cartile scrise .
Este un traducator ,poet si dramaturg ,care a facut si face istorie din punct de vedere literar, facandu-ne mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,fara a-si face aparitia , cu lucruri minore , fiind un adevarat om de cultura , si nu unul de carton .
Este un traducator ,poet si dramaturg ,care ne face sa ne privim tara cu mandrie ,desi adevarata cultura nu este scoasa la lumina ,atat cat ar merita .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile care l-au facut cunoscut ,se numara si  "Timpul asasinilor ", sau seria "Rod",dar si "Muzeon", sau "Fragmente din Muzeon ",sau "La Baad"-editie bilingva,ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic.
Din pacate ,nu am vazut ,in nicio librarie , o biografie despre el,viata si opera lui ,desi ar merita una .Este un poet ,traducator si dramaturg ,care ne face sa spunem cu adevarat bucurosi :"sunt roman !",si fara teama unor controverse ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si ,nu are nici strada ,desi ar merita una .
Si ,nu are in Braila ,o statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte ,si vizual,nu doar nominal,nu e suficient.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...