joi, 16 februarie 2012

Nicolae Cocea-un prozator si gazetar care ne face mandri de tara noastra

Nicolae Cocea , este un prozator si gazetar , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , scriind doar in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi , fara a traduce cartile intr-o limba straina .
Este un prozator ,si gazetar care ne face mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic , fara a aparea cu lucruri minore ,asa cum astazi se intampla ,el fiind un adevarat om de cultura .
Este un prozator ,care ne face sa ne privim tara ,cu mandrie desi adevaratele valori ,nu sunt promovate cat ar merita .
Carti care l-au consacrat :-Intre cartile ,care l-au consacrat se numara si "Copil din flori", "Spre Roma",sau "Pamflete si articole ", "Fecior de sluga ",dar si "Nea Nae","Scrieri ", sau "Jurnal", se numara printre cartile care ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic .
Din pacate , nu am vazut ,in afara portalurilor ,nicio biografie in librarii ,desi ar merita .
Este un prozator ,si gazetar care ne face sa spunem cu adevarat bucurosi si mandri :"sunt roman !",si fara teama unor contradictii ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si,nu are nici strada ,desi ar merita una .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual ,nu doar nominal,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...