luni, 13 februarie 2012

Elena Farago-o poeta si traducatoare care ne face sa ne mandrim cu tara noastra

Elena Farago, este o poeta dar si o traducatoare , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic , desi a scris si in alte limbi , decat a noastra .
Este o poeta ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , fara a-si face aparitia , cu lucruri neimportante ,care nu intereseaza pe nimeni .
Este o poeta , care ne face sa ne privim tara cu mandrie , desi cartile sale nu se mai gasesc in toate librariile din oras .
Carti care au facut-o cunoscuta :-Intre cartile care au facut-o cunoscuta , se numara si "Versuri ", "Soapte din umbra ", dar si "Din taina vechilor raspantii", sau "Scrisori", "Visul lui Viorel","Iubeste-mi mainile",dar si "Cutu schiop ", ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic .
Din pacate , in afara portalurilor ,nu am vazut nicaieri ,o biografie despre ea si viata ei , desi ar merita una .
Este o poeta ,care ne face sa spunem ,bucurosi si mandri cu adevarat :"sunt roman !", si fara teama unor controverse ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele.
In schimb ,are o casa memoriala ,felicitari !
Nu are o statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa o aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...