vineri, 17 februarie 2012

Radu Cioculescu-un eseist si traducator care ne face mandri de tara noastra

Radu Cioculescu , este un alt eseist si traducator , care a facut si face istorie din punct de vedere literar , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural , national si lingvistic , fara a traduce intr-o alta limba eseurile .
Este un eseist ,si traducator care ne face sa privim spre tara noastra ,cu mandrie desi adevaratele valori nu sunt promovate , sau sunt promovate in alta parte ,decat la noi in tara .
Este un eseist ,si traducator care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , nefacandu-si aparitia cu lucruri minore , fiind un adevarat om de cultura .
Eseuri publicate :-Intre eseurile publicate ,se numara si  traducerile "Sorel si fiul", sau "Dialoguri asupra comandantului ",si altele ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,in nicio librarie ,o carte biografica ,despre el,viata si opera lui ,desi ar merita una .
Este un eseist ,si traducator care ne face sa spunem bucurosi ,si mandri cu adevarat :"sunt roman "!,si fara teama unor controverse ,ori conflicte aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si nu are nici strada ,desi ar merita una .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...