miercuri, 15 februarie 2012

Nicolae Carandino-un alt traducator si biograf care ne face sa iubim tara

Nicolae Carandino , este un alt traducator , si biograf care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural , national si lingvistic , desi a tradus cartile si in alte limbi , decat a noastra .
Este un traducator , si biograf care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,fara a-si face aparitia cu altceva ,decat biografii , sau traduceri  fiind un adevarat om de cultura ,in adevaratul sens al cuvantului .
Este un traducator ,care ne face sa privim spre tara noastra ,cu mandrie ,desi adevaratii oameni de cultura ,nu sunt promovati atat cat ar merita .
Carti care l-au consacrat :-Intre cartile ,care l-au consacrat , se numara si "Nopti albe si zile negre ", "De la o zi la alta ","Viata marii cantarete Darclee",dar si "Zile de istorie",sau "Actori de ieri si de azi ",ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,fara a fi traduse ,in nicio limba straina .
Din pacate,in afara portalurilor ,nu am vazut in nicio librarie , desi ar merita ,o carte biografica ,despre el,viata si opera lui .
Este un traducator ,si biograf care ne face sa spunem mandri ,si bucurosi :"sunt roman !",si fara teama unor controverse ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si,nu are nici strada desi ar merita una .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual ,nu doar nominal,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...