sâmbătă, 11 februarie 2012

Nicolae Lupu-un prozator si poet care ne face mandri de tara noastra

Nicolae Lupu , este un poet si prozator , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic , scriind doar in limba noastra , pe intelesul nostru si pentru noi , fara a traduce cartile intr-o limba straina .
Este un poet, si prozator , care ne face sa ne privim tara cu mandrie ,desi valorile adevarate sunt promovate doar la televiziuni straine ,televiziunile noastre aratand nonvalorile , mai mult decat valorile .
Este un poet , si prozator care ne face mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , fara a aparea cu lucruri neimportante ,fiind un adevarat om de cultura .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile care l-au facut cunoscut , se numara si "Dospirea ploii", "Nunta calatoare ","Ce se cuvine ",dar si "Alegoria timpului si a iubirilor",sau "Insomniile trandafirilor", ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Din pacate , nu am vazut nicaieri ,in afara portalurilor , o biografie despre el si viata lui , desi ar merita una .
Este un prozator , si poet care ne face sa spunem bucurosi , si mandri cu adevarat :"sunt roman !", si fara teama unor controverse ,ori conflicte , aparute pe aceasta tema , sau pe altele .
In schimb ,o scoala din Bucuresti ,ii poarta numele , felicitari !
Nu are o statuie , desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...