vineri, 10 februarie 2012

Dan Smantanescu-un alt critic literar care ne face sa ne mandrim cu tara noastra

Dan Smantanescu , este un alt critic literar care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural , national si lingvistic , scriind doar in limba noastra , pe intelesul nostru si pentru noi , fara a traduce cartile in alta limba si fara a-si face aparitia cu lucruri minore,fiind un om de cultura in adevaratul sens al cuvantului .
Este un critic literar ,care ne face sa ne privim tara cu mandrie , desi adevaratele valori nu sunt promovate atat cat merita .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile , care l-au facut cunoscut , se numara si "Miscarea samanatorista", dar si "Organizarea natiunii", sau "Titanul Nicolae Iorga ", dar si "Esafodul din Bosfor ", sau "Amintiri din lumea cealalta", ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic .
Din pacate ,doar pe portaluri ,gasim biografia lui ,desi ar merita o carte biografica .
Este un critic literar , care ne face sa spunem bucurosi , si mandri cu adevarat :"sunt roman !", si fara teama unor conflicte ori controverse , aparute pe aceasta tema,sau pe altele .
Si,nu are nici strada ,desi ar merita una.
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual ,nu doar nominal,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...