miercuri, 1 februarie 2012

Alexandru Sahighian-un alt scriitor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere literar

Alexandru Sahighian , este un alt scriitor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere literar , fiind un scriitor care a scris doar in limba noastra , pe intelesul nostru si pentru noi , fara a traduce cartile in alta limba decat a noastra 
Este un poet,prozator ,traducator si publicist ,care a facut ,si face istorie din punct de vedere literar , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,fara a aparea cu lucruri neimportante ,asa cum se intampla astazi ,cu asa-numitii "oameni de cultura ",care vor sa spuna ceva, si nu au ce .
Este un poet , prozator , traducator si publicist ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic desi a tradus si in alte limbi ,operele scrise ,si care l-au facut cunoscut .
Opere care l-au facut cunoscut :-Intre operele care l-au facut cunoscut ,se numara si "Coiful de aur",sau "Povesti adevarate ",sau "Raul fierbinte ",sau "Un autor in cautarea unor personagii",sau "Viscolul",ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Din pacate,doar portalurile dau biografia lui ,desi ar merita o carte biografica ,despre el ,si viata lui  ,ar trebui sa se gaseasca in librarii.
Este un poet,prozator ,traducator si publicist ,care ne face sa spunem cu adevarat bucurosi si mandri :"sunt roman !",si fara teama unor controverse ,ori conflicte ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si,nu are nici strada ,desi ar merita una .
Si,nu are nici statuie ,desi ar merita una,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...