marți, 31 ianuarie 2012

Andrei Blaier-un alt regizor care ne face sa ne mandrim cu tara noastra

Andrei Blaier , este un alt regizor care a facut, si va face istorie din punct de vedere regizoral, fiind un regizor , care a regizat doar filme romanesti ,in limba romana si pentru romani , fara a regiza filme traduse in alta limba .
Este un regizor ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic , desi adevaratele valori sunt promovate destul de putin .
Este un regizor ,care ne face sa ne privim tara cu mandrie ,desi valorile ar merita promovate mult mai mult,atunci cand traiesc .
Filme pe care le-a regizat :-Intre filmele regizate,se numara si "Dulcea sauna a mortii",dar si "Diminetile unui baiat cuminte",sau "Ilustrate cu flori de camp",dar si "Prin cenusa imperiului",sunt cateva dintre filmele care ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Din pacate ,nu am vazut o carte biografica , despre el si viata lui , nicaieri desi ar merita una.
Este un regizor ,care ne face sa spunem bucurosi si mandri cu adevarat :"sunt roman !",si fara teama unor controverse ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si,inca nu are o strada ,desi ar merita una.
Nu are nici statuie,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...