miercuri, 25 ianuarie 2012

Miron Radu Paraschivescu-un alt eseist si poet care ne face mandri de tara noastra

Miron Radu Paraschivescu , este un alt eseist , romancier si poet care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural , national si lingvistic , facand istorie din punct de vedere literar .
Este un romancier ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, scriind cartile ,si eseurile in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi ,fara a le traduce in alta limba .
Este un romancier ,care ne face sa ne privim tara mandri , desi valorile adevarate nu sunt promovate, atat cat ar merita .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile care l-au facut cunoscut ,se numara si "Versul liber", dar si "Rica",sau "Laude","Laude si alte poeme ","Tristele ", "Scrieri"-in doua volume, "Ultimele ", ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural ,national si lingvistic , fiind scrise in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi ,fara a fi traduse in alta limba .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri , o carte biografica despre el, viata si opera lui , desi ar merita una , nefiind suficient ce se scrie pe portaluri .
Este un eseist ,publicist si poet , care ne face sa spunem , cu adevarat bucurosi si mandri :"sunt roman !", si fara teama unor conflicte , sau contraziceri aparute pe aceasta tema , sau pe altele .
Si ,nu are nici strada ,in Braila ,desi ar merita una .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...