joi, 12 ianuarie 2012

Gheorghe Vitanidis-un alt regizor si actor care ne face mandri de tara noastra

Gheorghe Vitanidis , este un alt regizor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , regizand doar filme romanesti , care nu sunt traduse in alta limba ,ci sunt doar in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi .
Este un regizor ,care ne face sa ne mandrim ,din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,nefacandu-si aparitia cu lucruri minore ,si care sa faca tara de rusine .
Este un regizor , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural ,national si lingvistic ,si care este totodata ,si actor .
Filme in care a jucat sau pe care le-a regizat :-Intre filmele in care a jucat ,dar pe care le-a si regizat ,se numara si "In fiecare zi mi-e dor de tine ",sau "Ciulinii Baraganului",dar si  "Ciprian Porumbescu",sau "Rautaciosul adolescent ".
Din pacate ,in afara portalurilor nu am vazut nicaieri ,o carte biografica ,despre el si viata lui ,desi ar merita una .
Este un regizor ,care ne face sa spunem ,cu adevarat mandri si bucurosi :"sunt roman !",si fara teama unor controverse ,ori conflicte aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Nu are nici strada , desi ar merita una .
Si,nu are nici statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...