joi, 26 ianuarie 2012

Iosif Vulcan-un alt scriitor care ne face sa ne mandrim cu tara noastra

Iosif Vulcan , este un alt publicist, dar si scriitor roman , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , facand istorie din punct de vedere literar .
Este un scriitor ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural ,national si lingvistic , nefacandu-si aparitia cu lucruri neimportante ,cum se intampla in zilele noastre cu asa-numitii "oameni de cultura"-care nu spun nimic important ,nimanui , si care nu stiu cu ce sa apara ca sa atraga atentia .
Este un scriitor, care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,fara a traduce cartile in alta limba ,ci lasandu-le in limba noastra .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile care l-au facut cunoscut ,se numara si piesele de teatru "Stefan Voda cel viteaz", dar si "Mireasa pentru mireasa ",sau "Gargaunii dragostei" ,sunt cateva dintre piesele de teatru care ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , nefiind traduse intr-o alta limba ,ci fiind lasate doar in limba noastra .
Din pacate , nu am vazut , in afara portalurilor ,o carte biografica despre el , viata si opera lui , desi ar merita una .
Este un scriitor , care ne face sa spunem bucurosi :"sunt roman !", si fara teama unor discutii in contradictoriu ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Din fericire ,un muzeu din Bucuresti , ii poarta numele , felicitari !
Nu are o statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual, nu doar nominal , nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...