marți, 3 ianuarie 2012

Teofil Pandele-un alt teolog care ne face mandri de tara noastra

Teofil Pandele , este un alt teolog , si preot care a facut , si face istorie din punct de vedere religios, facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, religios si national .
Este un teolog ,si preot care ne face mandri din punct de vedere ,cultural,religios si national ,nefacandu-si aparitia pentru lucruri minore,cum se intampla astazi ,cu unii preoti .
Este un teolog ,si preot care ne face mandri de tara noastra , facandu-si aparitia doar in vesmintele specifice , niciodata invesmantat altfel .
Este un preot ,si teolog , care ne face sa ne privim tara cu mandrie ,desi religia nu este preocuparea noastra principala.
Carti care l-au facut cunoscut , sau vorbesc despre el :-Intre cartile care l-au facut cunoscut, se numara si "Dependenta de Cer -o convorbire duhovniceasca cu arhimandritul mitrofor ",fiind singura carte care vorbeste despre el .
Din pacate ,cartea sus-mentionata nu se gaseste ,in nicio librarie,din oras ,desi ar trebui.
Este un teolog , care ne face sa spunem bucurosi ,cu adevarat :"sunt roman !",si fara teama unor conflicte sau controverse ,aparute pe aceasta tema,ori pe altele .
Nu are nici strada ,desi ar merita una .
Si,nu are nici statuie desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual ,nu doar nominal ,nu e destul.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Un comentariu:

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...