sâmbătă, 14 ianuarie 2012

George Ciprian-un alt precursor al teatrului absurd si al dramaturgiei romanesti

George Ciprian ,este un alt precursor al teatrologiei absurde , dar si al dramaturgiei romanesti  ,facand istorie din punct de vedere literar si teatral .
Este un dramaturg ,si actor care ne face mandri din punct de vedere cultural ,national si lingvistic ,scriind in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi ,si la randul sau jucand texte scrise in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi .
Este un asa-numit "precursor al teatrului absurd ,si al dramaturgiei noastre ",nefacandu-si aparitia cu scandaluri , astfel facandu-ne sa ne privim tara cu mandrie , desi valorile adevarate nu apar atat cat ar trebui .
Piese in care a jucat ,si opere scrise :-Intre piesele jucate ,dar si operele scrise ,se numara si "Omul cu martoaga ",dar si "Capul de ratoi ", "Nae Niculae ", sau "Un lup mancat de oaie ", sunt cateva din operele care ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural ,national si lingvistic ,fiind scrise in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,in afara portalurilor ,o carte biografica despre el ,si viata lui ,desi ar merita una .
Este un dramaturg ,care ne face sa spunem bucurosi si mandri ,cu adevarat :"sunt roman !",si fara teama unor conflicte ,ori certuri ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele.
Si ,nu are nici strada ,desi ar merita una .
Si ,nu are nici statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual ,si nominal.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...