sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Mircea Horia Simionescu-un alt scriitor si publicist care ne face sa ne mandrim cu tara noastra

Mircea Horia Simionescu , este un alt scriitor , si publicist care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural ,national si lingvistic , netraducand nicio scriere in alta limba , ci lasandu-le in limba noastra .
Este un scriitor ,si publicist care ne face sa ne privim tara cu mandrie ,desi adevaratii oameni de cultura nu sunt aratati la televizor,sau sunt aratati mult prea putin.
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile care l-au facut cunoscut, se numara si "Dictionar onomastic", dar si "Bibliografia generala","Breviarul"(alt dictionar onomastic), sau "Jumatate plus unu", sunt cateva dintre cartile , care ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural , national si lingvistic , fiind scrise in limba noastra , pe intelesul nostru si pentru noi .
Din pacate ,nu am vazut ,nicaieri ,in nicio librarie din oras ,o carte biografica ,despre el, viata si opera lui ,desi ar merita una .
Este un scriitor ,si publicist care ne face sa spunem , cu adevarat bucurosi si mandri : "sunt roman!", si fara teama unor controverse sau conflicte , aparute pe aceasta tema , sau pe altele .
Si ,nu are nici strada , desi ar merita una .
Nu are nici statuie , desi ar merita una , ca tinerii sa il aiba in minte si vizual ,nu doar nominal ,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...