vineri, 20 ianuarie 2012

Paul Everac-un alt dramaturg care face istorie din punct de vedere literar

Paul Everac , este un alt dramaturg , care face istorie din punct de vedere literar , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural , national si lingvistic , scriind doar in limba noastra , pe intelesul nostru , si pentru noi , fara a traduce cartile in alta limba , ci lasandu-le in limba noastra .
Este un dramaturg ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , fara a-si face aparitia cu lucruri minore ,care nu intereseaza pe nimeni .
Este un dramaturg , care ne face sa ne privim tara cu mandrie , desi dramaturgia nu este atat de mult promovata , desi ar trebui .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile care l-au facut cunoscut , se numara si "Stafeta nevazuta", "Himera", "Poarta", "Ferestre deschise ", dar si "Simple coincidente", sau "Poeme discursive" ,sunt cateva dintre cartile , si piesele de teatru care ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural , national si lingvistic .
Din pacate , nu am vazut in afara portalurilor, o carte biografica , sau nu se gaseste in oras .
Este un dramaturg , care ne face sa spunem bucurosi si mandri , cu adevarat :"sunt roman !", si fara teama unor conflicte ,ori controverse , aparute pe aceasta tema ,ori pe altele .
Si , nu are nici strada , desi ar merita una .
Nu are nici statuie , desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual, nu doar nominal,nu e destul.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...