joi, 5 ianuarie 2012

Patriarhul Teoctist-patriarhul tuturor romanilor

Patriarhul Teoctist , Toader Arapasu , este un alt preot care a facut , si face istorie din punct de vedere religios , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural,religios si national , slujind doar in limba noastra , pe intelesul nostru si pentru noi ,si niciodata din carti traduse in alta limba ,doar din carti in limba noastra .
Este un preot , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, religios si national , desi religia nu este preocuparea noastra principala .
Este un preot , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, religios si national , facandu-si aparitia doar cu lucruri importante ,si fara scandaluri , care sa afecteze Biserica , sau , sa-i afecteze imaginea .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,in afara portalurilor , o carte despre el ,si viata pe care a dus-o ,desi ar merita una .
Este un preot , care ne face sa spunem cu adevarat bucurosi :"sunt roman !", si fara teama unor discutii in contradictoriu , aparute pe aceasta tema , sau pe altele .
Si ,nu are nici strada ,desi ar merita una .
Nu are nici statuie , desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual, nu doar nominal,nu e destul .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...