marți, 17 ianuarie 2012

Ernest Bernea-un mare sociolog,filosof si scriitor care ne face sa ne mandrim cu tara noastra

Ernest Bernea , este un mare sociolog, filosof si scriitor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , scriind doar in limba noastra , pe intelesul nostru si pentru noi , fara a le traduce intr-o alta limba ,ci lasandu-le in limba noastra .
Este un scriitor ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural ,national si lingvistic , fara a aparea cu lucruri minore ,el fiind un om de cultura ,in adevaratul sens al cuvantului .
Este un scriitor , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , scriind in limba romana , si netraducand niciuna din cartile scrise .
Carti publicate :-Intre cartile publicate , se numara si "Riturile"(1932), "Stil legionar"(1937), dar si "Cartea capitanilor "(1937), "Preludii, eseuri"(1937), "Gand si cantec ,poezii"(1939), sunt cateva dintre titlurile care il fac cunoscut .
Din pacate ,nu am vazut in afara portalurilor , o carte biografica despre el ,viata si opera lui , desi ar merita una .
Este un scriitor ,care ne face sa spunem ,bucurosi si mandri ,cu adevarat :"sunt roman !", si fara teama unor conflicte ,ori discutii aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si nu are nici strada, desi ar merita una .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual ,nu doar nominal , nu e destul.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...