joi, 19 ianuarie 2012

Virgil Ierunca-un alt poet si critic literar important pentru noi

Virgil Ierunca , este un alt poet, dar si critic literar , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , scriind doar in limba noastra , pe intelesul nostru si pentru noi .
Este un scriitor , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , nefacandu-si aparitia pentru lucruri minore .
Este un critic literar , si poet care ne face sa ne privim tara cu mandrie , desi poeziile , si critica literara nu sunt usor de gasit .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile care l-au facut cunoscut , se numara si "Fenomenul Pitesti", sau "Poeme de exil", dar si "Romaneste ", "Subiect si predicat", sunt cateva dintre cartile care se gasesc in cele de debut .
Din pacate , nu am vazut nicaieri ,in afara formatului electronic , o carte biografica despre el , si viata lui , desi ar merita una .
Este un scriitor , care ne face sa spunem ,cu adevarat bucurosi, si mandri:"sunt roman !", si fara teama unor conflicte ,ori controverse aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Nu are nici strada , desi ar merita una .
Si ,nu are nici statuie, desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal,nu e destul.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...