duminică, 8 ianuarie 2012

Ion Pribeagu-un alt poet care ne face mandri de tara noastra

Ion Pribeagu , este un alt poet , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic , fiind un poet care nu si-a facut aparitia cu lucruri neimportante , sau care nu conteaza pentru multa lume .
Este un poet ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,poeziile sale nefiind scrise ,in alta limba decat a noastra .
Este un poet,care ne face mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic , fiind un om care nu a scris in alta limba , decat a noastra ,si care nu a facut tara de rusine ,asa cum se intampla astazi , cand sunt foarte multi tineri , care vor sa spuna ceva ,si nu au ce ,si mai ales ,nu au cui .
Carti care l-au facut cunoscut :Intre cartile care l-au facut cunoscut , se numara si "Varfuri de spada", sau "Strofe strengare ",dar si "Puncte de foc ",sau "Bucuresti noaptea",dar si "Bucuresti ,Iasi " ,sunt cateva dintre titlurile care ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,fiind scrise in limba noastra ,pe intelesul nostru ,si pentru noi .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,in afara portalurilor ,o carte despre el, viata si opera lui ,desi ar merita una .
Este un poet ,care ne face sa spunem cu adevarat bucurosi , si mandri :"sunt roman !",si fara teama unor controverse ,ori conflicte ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si ,nu are nici strada ,desi ar merita una .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...