luni, 9 ianuarie 2012

Alexandru Flechtenmacher-un alt compozitor important pentru noi

Alexandru Flechtenmacher , este un alt compozitor , si violonist , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , compunand doar piese romanesti ,si care a cantat doar in limba noastra , pe intelesul nostru si pentru noi , fara a canta dupa partituri traduse in alta limba , ci doar dupa partituri romanesti .
Este un compozitor ,si violonist ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,fiind un compozitor care nu si-a facut aparitia ,pe baza unor scandaluri ,asa cum astazi se intampla .
Opere pe care le-a orchestrat :-Intre operele orchestrate,se numara si :"Scara matei ",sau "Fata de la Cozia ",dar si "Baba Harca"-opereta vodevil ,in doua acte ,sau "Barbu Lautarul",sunt cateva titluri ,care ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,titlul fiind in limba noastra ,si nu in alta limba .
Din pacate , biografia sa nu se gaseste decat in format electronic ,desi ar merita mai mult :o carte biografica .
Este un compozitor ,care ne face sa spunem bucurosi,si mandri cu adevarat :"sunt roman !",si fara teama unor certuri ,sau contraziceri aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si nu are nici strada ,desi ar merita una.
Nu are nici statuie,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e suficient .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...