duminică, 29 ianuarie 2012

Sorin Titel-un alt scriitor care ne face mandri de tara noastra

Sorin Titel , este un nuvelist , si romancier care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , scriind doar in limba noastra , pe intelesul nostru si pentru noi , fara a traduce cartile in alta limba , ci lasandu-le in limba noastra .
Este un nuvelist , si romancier ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic , scriind doar in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi , fara a-si face aparitia cu lucruri care nu intereseaza pe nimeni ,fiind un om de cultura ,cu adevarat .
Este un nuvelist , care ne face sa ne privim tara cu mandrie , desi adevaratii oameni de cultura nu apar , atat cat ar merita .
Carti si nuvele care l-au facut cunoscut :-Intre cartile ,si nuvelele care l-au facut cunoscut , se numara si "Copacul","Reintoarcere imposibila", dar si "Valsuri nobile si sentimentale ",sau "Clipa cea repede ",dar si "Femeie,iata fiul tau ", ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,nefiind traduse, fiind lasate in limba noastra .
Din pacate ,nu am vazut in afara portalurilor ,nicaieri o carte biografica ,desi ar merita una .
Este un nuvelist ,si romancier care ne face sa spunem cu adevarat bucurosi ,si mandri : "sunt roman!",si fara teama unor controverse ori conflicte ,aparute pe marginea acestui subiect ,sau a altuia .
In schimb , o strada din Bucuresti ,ii poarta numele , felicitari !
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e suficient !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...