duminică, 15 ianuarie 2012

Dumitru Caracostea -un alt istoric literar legendar

Dumitru Caracostea , este un alt istoric literar , si filolog ,legendar ,care ne face mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , nescriind in alta limba , decat a noastra .
Este un istoric literar ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural ,national si lingvistic , nefacandu-si aparitia cu lucruri neimportante,doar cu lucruri captivante pentru cititori , scrise in limba romana ,de un roman ,si pentru romani .
Carti publicate :-Intre cartile publicate , se numara si "Arta cuvantului la Eminescu ", dar si "Studii critice ", sau "Studii Eminesciene ", sau "Creativitatea Eminesciana ", sunt cateva dintre cartile care ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic, nefiind scrise in alta limba , ci doar in limba noastra . fara a fi traduse .
Este un istoric literar ,si folclorist care face , ca tara noastra , sa fie privita si dintr-un alt unghi :sa fim mandri de ea .
Din pacate , nu am vazut in afara portalurilor , o carte despre el ,viata si opera lui , desi ar merita una .
Este un folclorist ,care ne face sa spunem bucurosi si mandri ,cu adevarat :"sunt roman !",si fara sa ne fie teama de un conflict ,sau o cearta aparuta pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si ,nu are nici strada ,desi ar merita una .
Si ,nu are nici statuie ,desi ar merita una ,ca toti tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal , nu e destul .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...