sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Zenovie Paclisanu-un alt preot si scriitor care ne face mandri de tara noastra

Zenovie Paclisanu , este un alt preot care ne face sa ne mandrim , din punct de vedere cultural, religios si national ,nefacandu-si aparitia niciodata cu lucruri minore ,ci doar cu lucruri importante .
Este un preot ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural ,religios si national , slujind doar din carti in limba noastra ,niciodata din carti traduse in alta limba .
Este un preot ,care ne face sa ne privim tara mandri , si bucurosi ,chiar daca nu ne preocupa in principiu religia ,ci alte lucruri .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile care l-au facut cunoscut , se numara si "Vechile manastiri romanesti din Ardeal" , sau "Despre manastirile din Maramures in :Cultura crestina".
Din pacate ,nu am vazut , in afara portalurilor ,o carte biografica ,despre el si viata lui ,desi ar merita una .
Este un preot , care ne face sa spunem , cu adevarat bucurosi ,si mandri :"sunt roman !", si fara teama unor conflicte , ori controverse , aparute pe aceasta tema, sau pe altele .
Si ,nu are nici strada ,desi ar merita una.
Si ,nu are nici statuie desi ar merita una , ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal , nu e destul .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...