luni, 30 ianuarie 2012

Leopoldina Balanuta-o actrita ramasa in istoria teatrului romanesc

Leopoldina Balanuta , este o alta actrita ramasa in istoria teatrului romanesc , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural , national si lingvistic , jucand doar piese scrise in limba noastra , pe intelesul nostru si pentru noi , fara a juca texte traduse in alta limba .
Este o actrita ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic , facandu-si aparitia doar in piese de teatru ,si filme romanesti ,fara a aparea cu lucruri minore ,asa cum astazi se intampla .
Este o actrita , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural , national si lingvistic , facandu-ne sa ne privim tara cu bucurie , desi adevaratele valori nu sunt promovate , cat ar merita .
Piese de teatru si filme in care a jucat :-Intre filmele ,si piesele de teatru care au facut-o cunoscuta , se numara si "Gaitele",sau "Strigoii ",dar si "Nunta de piatra","Dincolo de pod","Clipa","Napasta" sau "Bietul Ioanide",ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,in afara portalurilor ,o biografie despre ea ,viata si piesele de teatru in care a jucat ,desi ar merita .
Este o actrita ,care ne face sa spunem bucurosi si mandri :"sunt roman !", si fara teama unor controverse aparute pe aceasta tema,sau pe altele .
Nu are nici strada ,desi ar merita una .
Si nu are ,in Braila o statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa o aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...