luni, 16 ianuarie 2012

Petru Dumitriu-un alt romancier care ne face sa ne mandrim si sa ne iubim tara

Petru Dumitriu , este un alt romancier , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural , national si lingvistic , scriind doar in limba noastra , pe intelesul nostru si pentru noi , fara a traduce cartile in alta limba .
Este un scriitor ,care a facut , si face istorie din punct de vedere literar , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural ,national si lingvistic , fara a-si face aparitia cu lucruri minore ,fiind un adevarat om de cultura ,si nu un om care nu are de spus nimic.
Este un scriitor , care ne face sa ne privim tara cu mandrie , desi adevaratele valori nu sunt promovate atat cat ar trebui .
Carti publicate :-Intre cartile pe care le-a publicat ,se numara si "Pasarea furtunii", sau "Bijuterii de familie ",sau "Drum fara pulbere ",dar si "Cronica de familie", sau "Cronica de la Campie",ne fac sa ne mandrim cu tara noastra ,si mai mult de atat :sa o iubim .
Din pacate ,in afara portalurilor , nu am vazut nicaieri o carte biografica , desi ar merita una .
Este un romancier ,care ne face sa spunem bucurosi si mandri ,cu adevarat :"sunt roman !", si fara teama unor conflicte ori controverse ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si ,nu are nici strada , desi ar merita una .
Nu are nici statuie,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal,nu e destul.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...