luni, 23 ianuarie 2012

Sabin Dragoi-un alt compozitor si folclorist care ne face mandri de tara noastra

Sabin Dragoi , este un alt compozitor , dirijor si folclorist , care ne face istorie din punct de vedere muzical , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , lucrarile compuse fiind scrise in doar in limba romana ,de un roman ,pentru romani , fara a fi traduse in alta limba .
Este un compozitor ,dirijor si folclorist ,care ne face mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,fara a-si face aparitia cu lucruri minore ,asa cum se intampla azi .
Este un compozitor ,dirijor si folclorist ,care ne face sa ne privim tara cu mandrie,desi adevaratii oameni de cultura nu sunt atat de promovati ,cat ar merita .
Lucrari orchestrate :-Intre lucrarile orchestrate, se numara si "Napasta ", "Kir Ianulea ","Horia ", sau "Pacala", dar si "Petrecere populara ", sau "Divertisment rustic", ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural , national si lingvistic .
Din fericire , are o biografie scoasa de Nicolae Radulescu , si care a aparut la Editura muzicala a Uniunii Compozitorilor .
Este un compozitor , care ne face sa spunem bucurosi si mandri , cu adevarat :"sunt roman !", si fara teama unor controverse , ori conflicte aparute pe aceasta tema , sau pe altele .
Un concurs de opera , ii poarta numele , felicitari !
In schimb ,nu are o statuie , desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual , nu doar nominal , nu e destul .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...