miercuri, 11 ianuarie 2012

Dominic Stanca-un alt actor care ne face sa ne iubim tara

Dominic Stanca , este un alt actor ,si scriitor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , jucand doar piese scrise de scriitori romani ,in limba romana si pentru romani , fara a juca texte traduse in alta limba .
Este un actor ,si scriitor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural ,national si lingvistic  fiind un actor ,care nu s-a facut cunoscut ,pe baza scandalurilor .
Este un actor , care ne face sa ne privim tara mandri , si bucurosi chiar daca adevaratele valori nu sunt promovate , si sunt promovate doar asa-numitele "vedetute",care nu apar niciodata cu lucruri serioase .
Scenete in care a jucat :-Intre scenetele ,si piesele de teatru in care a jucat ,se numara si "Hamlet"(rolul Horatio),"Steaua Sevillei"(rolul Busto),"O noapte furtunoasa "(rolul Chiriac),dar si  "Intriga si iubire (rolul Ferdinand ).
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,o carte biografica ,despre el si viata lui ,desi ar merita una .
Este un actor ,care ne face sa spunem bucurosi si mandri ,cu adevarat :"sunt roman !",si fara a ne contrazice ,ori certa pe aceasta tema ,ori pe alta .
Si ,nu are nici strada ,desi ar merita una .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...