sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Alexandru Cazaban-un alt scriitor care ne face sa ne mandrim cu tara noastra

Alexandru Cazaban , este un alt scriitor ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural , national si lingvistic , nescriind in alta limba , ci doar in limba noastra .
Este un scriitor ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural ,national si lingvistic ,fara a traduce cartile in alta limba ,ci lasandu-le doar in limba noastra .
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile care l-au facut cunoscut , se numara si :"Bolta rece",sau "Incurca-lume",sau "Destept baiat",sau "Chipuri si suflete", sau "Tovarasul de drum"-cateva dintre titlurile care ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Este un scriitor ,care ne face sa ne privim tara cu mandrie , desi adevaratele valori nu sunt promovate atat cat ar merita .
Din pacate , nu am vazut nicaieri , in nicio librarie din oras , o carte biografica despre el , si viata lui desi ar merita una .
Este un scriitor ,care ne face sa spunem bucurosi ,si mandri cu adevarat :"sunt roman !",si fara teama unor conflicte ,ori controverse aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Nu are nici strada , desi ar merita una .
Si,nu are nici statuie ,desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal,nu e destul .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...