miercuri, 4 ianuarie 2012

Iosif Trifa-un alt preot care face istorie din punct de vedere religios

Iosif Trifa , este un alt preot ,care a facut si face istorie din punct de vedere religios , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, religios si national .
Este un teolog ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, religios si national ,fiind un preot care a slujit doar in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi ,neslujind din carti traduse in alta limba ,ci doar din carti in limba noastra .
Este un teolog , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, religios si national facandu-si aparitia doar cu lucruri importante , niciodata cu lucruri minore sau cu scandaluri , cum se intampla azi ,cam la toate bisericile.
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile care l-au facut cunoscut ,se numara si "Duhul Sfant",sau "Ce este Oastea Domnului",dar si "Biblia ,cartea vietii " ,sau "Sodoma si Gomora ,sau "Traim vremuri biblice",sunt cateva dintre titlurile care ne-au facut ,si ne fac mandri din punct de vedere cultural,religios si national ,fiind scrise in limba noastra,pe intelesul nostru si pentru noi ,fara a fi traduse in alta limba .
Din fericire ,are o carte biografica ,dar si alte carti care vorbesc despre el, si care ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural, religios si national .
Este un preot ,care ne face sa spunem mandri ,si bucurosi cu adevarat :"sunt roman !", si fara teama unor controverse ,sau discutii aparute pe aceasta tema.
In schimb ,nu are o strada care sa ii poarte numele , desi ar merita .
Nu are nici statuie ,desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual ,nu doar nominal nu e destul .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...