vineri, 13 ianuarie 2012

Gheorghe Sincai-un alt scriitor care ne face mandri de tara noastra

Gheorghe Sincai , este un alt scriitor , care a facut si face istorie din punct de vedere literar , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural , national si lingvistic , nescriind cartile publicate , in alta limba decat a noastra .
A facut parte din "Scoala Ardeleana", alaturi de Samuil Micu ,si Ioan Budai Deleanu ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,ei nefacandu-si aparitia cu lucruri minore ,ori scandaluri ,cum se intampla azi ,cu asa-zisii "oameni de cultura",care nu apar cu nimic important .
Este un scriitor ,care ne face sa ne privim tara cu mandrie ,fiind un adevarat om de cultura , al carui nume se gaseste si azi pe portaluri ,fara a fi legat de scandaluri .
Opere care l-au facut cunoscut :-Intre operele care l-au  facut cunoscut ,sau cartile care vorbesc despre el ,se numara si  Dionis Popa -"Gheorghe Sincai "-care vorbeste despre el,dar si "Dictionarul literaturii romane de la origini pana la 1900",sau "Pe urmele lui Gheorghe Sincai",sau "Gheorghe Sincai -viata si opera ",sunt cateva dintre titlurile ,care ne fac mandri din punct de vedere cultural ,national si lingvistic .
Din fericire ,are o carte care vorbeste despre el ,insa nu se gaseste in nicio librarie din oras .
Este un scriitor ,care ne face sa spunem mandri si bucurosi :"sunt roman !",si fara teama unor certuri ori conflicte ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si,are in Bucuresti ,un bulevard care ii poarta numele ,felicitari !
Are ,si o statuie ,si astfel tinerii il au in minte si vizual ,nu doar nominal,felicitari !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...