marți, 10 ianuarie 2012

Mircea Veroiu-un alt regizor roman care ne face sa ne iubim tara

Mircea Veroiu , este un alt regizor,si actor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,regizand si totodata jucand in piese de teatru ,si filme romanesti .
Este un regizor ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,nefacandu-se cunoscut pe baza scandalurilor ,asa cum se intampla azi ,cu nonvalorile tarii ,care apar cu lucruri minore ,facand tara de rusine .
Este un regizor , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic , desi adevaratele valori nu apar la televizor ,atat cat ar merita .
Filme regizate sau in care a jucat :-Intre filmele regizate , se numara si :"Cercul",dar si "Preludiul" ,sau "Dincolo de pod ",sau "Duhul Aurului " ,facandu-ne sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,si sa ne iubim tara ,cu bune si rele .
Din fericire , are o carte biografica , scoasa de prima sotie , care se numeste "Ultima vara a tineretii",insa nu stiu daca se gaseste in Braila ,desi ar trebui .
Este un regizor ,care ne face sa spunem bucurosi si mandri,cu adevarat :"sunt roman !",si fara teama unor conflicte ori controverse ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Nu are o strada ,desi ar merita una .
Si ,nu are nici statuie ,desi ar merita una ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...