sâmbătă, 4 februarie 2012

Costache Olareanu-un alt nuvelist si scriitor intrat in istorie

Costache Olareanu , este un alt nuvelist si scriitor care a facut ,si face istorie din punct de vedere literar ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic , netraducand cartile in nicio limba straina .
Este un nuvelist ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,nefacandu-si aparitia cu lucruri neimportante ,fiind un adevarat om de cultura .
Este un nuvelist ,dar si romancier care ne face sa privim spre tara noastra ,cu mandrie desi adevarata cultura nu este promovata destul de mult .
Carti si nuvele care l-au facut cunoscut :-Intre cartile ,si nuvelele care l-au facut cunoscut ,se numara si "Fictiune si infanterie ",sau "Cu cartile pe iarba ",dar si "Vedere din balcon","Confesiuni paralele" ,sau "Ucenic la clasici",dar si "Scrisoare de pe insule",ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,fara a fi traduse intr-o alta limba .
In "dragoste cu vorbe si copaci",dar si in "Ucenic la clasici", se vorbeste despre el,viata si opera lui ,felicitari !
Este un scriitor ,si nuvelist ,dar si romancier care ne face sa spunem bucurosi,si mandri :"sunt roman !",si fara teama unor controverse ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Nu are o strada ,desi ar merita una .
Si ,nu are nici statuie ,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...