marți, 14 februarie 2012

Otilia Cazimir-o alta poeta si traducatoare care ne face mandri de tara noastra

Otilia Cazimir , este o alta poeta si traducatoare , care ne face mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , facand istorie din punct de vedere literar .
Este o poeta ,si traducatoare care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic , desi a scris si in alte limbi ,nu doar in limba noastra.
Este o poeta ,care ne face sa privim spre tara noastra  ,cu mandrie desi adevaratele valori nu sunt promovate ,atat cat ar merita .
Carti care au consacrat-o :-Intre cartile care au consacrat-o ,se numara si "Lumini si umbre ",dar si "Unchiul din America", sau "Licuricii" sau "Fluturi de noapte ",ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,cartea biografica despre ea si viata ei,desi exista .
Este o poeta,si traducatoare  care ne face sa spunem mandri si bucurosi :"sunt roman !", si fara teama unor controverse , aparute pe aceasta tema , sau pe altele .
In schimb ,are o casa memoriala ,felicitari !
Nu are in schimb ,o statuie desi ar merita una ,ca tinerii sa o aiba in minte si vizual,nu doar nominal  nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...