duminică, 19 februarie 2012

Ioan Petru Culianu-un alt istoric al religiilor care ne face sa ne mandrim cu tara noastra

Ioan Petru Culianu , este un alt scriitor , care a facut si face istorie din punct de vedere literar ,dar si religios , vorbind in cartile sale , despre alte dimensiuni ale lumii ,despre paranormal .
Este un scriitor ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,desi cartile sale ,au fost traduse si in alte limbi ,fiind scrise initial in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi .
Este un scriitor ,care ne face sa ne privim tara ,cu mandrie desi  nu se prea vorbeste despre el,atat cat ar merita ,desi aseara intr-o emisiune ,am auzit vorbindu-se despre el,insa nu doar in emisiunile de profil ar trebui vorbit ,ar merita o emisiune intreaga in care sa se vorbeasca despre el.
Carti care l-au facut cunoscut :-Intre cartile ,care l-au facut cunoscut ,se numara si "Calatorii in lumea de dincolo","Relligione e pottere"(Religie si putere),dar si "Studii romanesti","Fantasmele nihilismului",sau "Iter in silvis",sau "Pergamentul diafan ", ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,desi au fost traduse mare parte dintre ele .
Din pacate ,in afara portalurilor ,nu am vazut nicaieri ,in afara portalurilor ,o biografie despre el ,viata si opera lui ,desi ar merita una ,in librarii.
In schimb ,o biblioteca din Bucuresti ,de la o editura ,ii poarta numele ,felicitari !
Nu are ,in schimb o statuie ,desi ar merita una,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal,nu e destul!
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...