luni, 6 februarie 2012

Emil Hossu-un alt actor care va intra in istorie

Emil Hossu , este un alt actor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural , national si lingvistic , jucand doar in filme , si piese de teatru scrise in limba noastra ,pe intelesul nostru si pentru noi , fara a juca in filme traduse in alta limba ,a jucat doar in filme si piese de teatru romanesti .
Este un actor, care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic , fara a aparea cu lucruri minore ,fiind un adevarat om de cultura .
Este un actor ,care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic , si care nu a fost suficient de promovat , desi ar fi meritat .
Filme si piese de teatru in care a jucat :-Intre filmele ,si piesele de teatru jucate,se numara si "Aniversarea ", sau "Fii cuminte Cristofor !"-piese de teatru ,care ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Din pacate ,nu am vazut nicaieri, in nicio librarie ,o carte biografica despre el si viata lui ,sper sa apara .
Este un actor ,care ne face sa spunem cu adevarat bucurosi ,si mandri :"sunt roman !",si fara teama unor controverse ori conflicte ,aparute pe aceasta tema ,sau pe altele .
Si,nu are nici strada ,desi ar merita una ,sper sa fie facuta .
Si ,nu are nici statuie ,desi ar merita una ,sper sa aiba parte de ea .
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...