miercuri, 8 februarie 2012

Moni Ghelerter-un regizor care ne face mandri de tara noastra

Moni Ghelerter , este un regizor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic , regizand doar filme romanesti , niciodata filme traduse in alta limba .
Este un regizor , care a facut ,si face istorie din punct de vedere regizoral, fara a-si face aparitia cu lucruri minore , fiind un adevarat om de cultura .
Este un regizor , care ne face sa ne privim tara cu mandrie , desi adevaratele valori sunt promovate mai putin , sau deloc .
Filme regizate :-Intre filmele regizate ,se numara si "Maria ", "A treia patetica","Celebrul 702", dar si "Trei surori ", sau "Romeo si Julieta", dar si "Confruntarea",ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Din pacate ,in afara portalurilor ,nu am vazut nicaieri o carte biografica ,despre el si viata lui ,desi ar merita .
Este un regizor ,care ne face sa spunem bucurosi si mandri ,cu adevarat :"sunt roman !", si fara teama unor controverse ori conflicte ,aparute pe aceasta tema ,ori pe altele .
Si ,nu are nici strada ,desi ar merita una .
Nu are nici statuie,desi ar merita una ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,nu e destul !
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...