marți, 13 martie 2018

Bic -o altã mãnãstire importantã a țãrii noastre

Mãnãstirea Bic din județul Sãlaj a fost înființatã în anul 1994 la 29 august în poiana de la marginea localitãții Bic ce aparține de orașul Șimleul Silvaniei .
Strãmutarea Bisericii monument de lemn de la Stâna (județul Sãlaj) datatã în anul 1720 reprezintã momentul de început pentru mãnãstire .
În timp mãnãstirea având hramul "Tãierea Capului Sfântului Ioan Botezãtorul " fiind construit un complex arhitectural format dintr-o Bisericã nouã și chiliile celor 10 mãicuțe și a preotului mãnãstirii .
Vechea școalã din sat a fost preluatã și amenajatã prin grija mãnãstirii iar câteva mãicuțe-dãscãlițe au grijã de sufletul și mintea celor 15 copii care în prezent urmeazã aici școala primarã.
În atenția mãicuțelor sunt și bãtrânii suferinzi pe care îi au în îngrijire .
Din primãvarã și pânã când zãpada se așterne pe meleagurile Sãlajului curtea mãnãstirii este plinã de flori care dau naștere unei adevãrate cascade de culori și miresme .
Mii de turiști și credincioși vin aici pentru reculegere pentru sfânta spovedanie și pentru rugãciune .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...