sâmbătă, 17 martie 2018

Brosteni -o alta manastire importanta a tarii noastre

Manastirea Brosteni este o manastire ortodoxa din Romania situata in satul Brosteni din comuna Draguseni (judetul Suceava ) .
A fost construita in perioada 2001-2006 intr-o poiana din mijlocul unei paduri pe coama unui deal .
Piatra de temelie a Bisericii cu hramul "Sfintii Trei Ierarhi " a fost pusa in septembrie 2001 de catre IPS Pimen Zainea al Sucevei si Radautilor .
Lucrarile de constructie s-au desfasurat prin stradania Protosinghelului Iosif Grigore (1957-2005 ) Staretul manastirii .
Pisania Bisericii consemneaza un numar mare de familii de credinciosi care au contribuit la construirea lacasului de cult :Ioan si Natalia Grumazescu Dumitru si Elena Dascalu Constantin si Mariana Poenariu Marcel si Livia Iacob Dinu si Mirela David Cornel si Elena Cazacu Tatian si Paraschiva Delianu Vasile si Ileana Moldovanu Viorel si Angelica Dascalu precum si Dumitru Iacovita .
Biserica a fost pictata in tehnica fresco de zugravul Viorel Gherasim din Falticeni in stil neobizantin .
Sfintirea lacasului de cult a avut loc la 13 august 2006 de catre IPS Arhiepiscop Pimen inconjurat de un sobor de preoti .
La ceremonie au participat un numar mare de credinciosi din localitatile invecinate .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...