duminică, 17 martie 2019

Alexie I Comnenul-un sfant important al lumii noastre

Alexie I Comnenul a fost imparat bizantin intre anii 1081-1118 .
Neamul Comnenilor se tragea din oraselul trac Comne .
Desi unul dintre reprezentantii Isaac I Comnenul ocupase mai inainte tronul imperiului intemeietorul dinastiei Comnenilor a fost nepotul acestuia Alexie .
Alexie a fost general sub domnia lui Mihail al VII-lea Ducas si Nicefor al III-lea Botaneiates .
Casatoria cu Irina Ducas si familia Ducas asigura domnia imparatului Alexie I .
Putin cate putin Alexie si rudele sale mai cu seama fratele sau mai mare Isaac si mama sa Ana Dalassena au inceput sa se simta apasati de domnia incapabilului Botaniates .
Cand acesta din urma si-a anuntat decizia de a-l desemna ca mostenitor al puterii pe nepotul sau Synadenos si nu pe Alexie care merita si probabil astepta acest lucru Comnenii au inceput pregatirile pentru rascoala sprijinindu-se pe ostire si pe numeroasele si pe numeroasele lor rude cu influenta la curte .
In iarna anului 1081 Alexie a refuzat sa conduca lupta impotriva lui Nikephor  Melisenos cumnatul sau care se razvratise .
Prin acest pas Alexie si-a atras asupra sa grave banuieli din partea Basileului cu toate acestea Nikephor al III-lea i-a poruncit sa porneasca impotriva turcilor aliati ai lui Melissenos care ocupasera Cyzicul .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...