marți, 12 martie 2019

Simeon Noul Teolog-un sfânt important al țãrii noastre

Cuviosul și de Dumnezeu purtãtorul pãrintele nostru Simeon Noul Teolog este unul din cei trei Sfinți ai Ortodoxiei care poartã titlul de "Cuvântãtor de Dumnezeu " (ceilalți doi fiind Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan și Sfântul Grigorie Teologul ).
Prãznuirea lui în Biserica Ortodoxã se face în ziua de 12 martie .
Sfântul Simeon Noul Teolog s-a nãscut în anul 949 în Basileion (în latinã :Iuliopolis ) provincia Galateea din Asia Micã și a studiat la Constantinopol .
Tatãl sãu l-a pregãtit pentru o carierã în avocaturã și pentru o scurtã perioadã tânãrul a ocupat o poziție înaltã la Curtea Imperialã .
La vârsta de 14 ani l-a întâlnit pe vestitul pãrinte Simeon Evlaviosul la Mãnãstirea Studion care avea sã-i marcheze adânc dezvoltarea spiritualã .
Tânãrul a rãmas în lume pentru mai mulți ani pregãtindu-se pentru viața monahalã sub ascultarea pãrintelui iar când a împlinit 27 de ani a intrat în mãnãstire .
Sfântul Simeon Evlaviosul i-a recomandat tânãrului sã citeascã scrierile Sfântului Marcu Ascetul (prãznuit la 5 martie ) pe lângã alți scriitori duhovnicești .
El a citit acele cãrți cu atenție și punea în practicã ceea ce citea .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...