marți, 26 martie 2019

Soborul Arhanghelului Gavriil -o alta sarbatoare importanta a tarii noastre

Pe binevestitorul mantuirii noastre pe marele slujitor al mantuirii noastre pe trimisul cel purtator de bucurie la Preacurata Fecioara Maria pe Arhanghelul Gavriil se cuvine sa-l laudam cu cantari alcatuindu-i sobor de praznuire a doua oara pentru ca intaiul sobor al acestuia se praznuieste a doua zi dupa Buna Vestire a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu adica la 26 martie iar acum iarasi acelasi sobor se innoieste intru Sfanta Biserica si iarasi se pomenesc si se preamaresc aratarile lui cele minunate care s-au facut prin Dumnezeiasca porunca .
Acesta l-a invatat pe Moise in pustie scrierea cartilor spunandu-i lui inceputul Facerii Lumii zidirea lui Adam -omul cel dintai -viata aceluia si a celor ce au fost dupa dansul .
L-a invatat a scrie despre toti anii si neamurile cele de mai inainte despre potop si despre despartirea limbilor .
L-a mai povatuit pe el sa inteleaga randuiala corpurilor ceresti stihiile aritmetica geometria si toata intelepciunea .
Acesta a talcuit Proorocului Daniil vedeniile cele minunate care erau sa fie mai pe urma pentru imparati si imparatii si care se inchipuiau prin felurite fiare .
I-a mai spus lui despre eliberarea poporului lui Dumnezeu din robia Babilonului si despre vremea venirii celei dintai a lui Hristos in lume prin intruparea cea din Preacurata Fecioara .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...