marți, 16 aprilie 2019

Agapia Irina si Hionia -trei sfinte importante ale tarii noastre

Traind in vremea imparatului Diocletian patimirea celor trei mucenite le-a fost descoperita in vedenie Preotului Zoil si Sfintei Anastasia pentru a le incuraja pe cele trei sa rabde pana la final .
Si fiind prinse cele trei de catre pagani si duse la imparat pentru judecata nu s-au lasat ademenite ci au stat cu tarie impotriva celor care le defaimau credinta .
Refuzand sa desfraneze cu ighemonul atras de frumusetea lor acesta s-a indracit si se purta ca un nebun sarutand oalele incat toti radeau de el .
Iar Sfintele Agapia si Hionia au fost aruncate in foc si si-au dat sufletele in mana Domnului fara ca trupurile lor sa fie arse .
Iar Sfanta Irina fiind rapita de ingeri din mainile desfranatilor a fost pusa pe varful unui deal pe care nu au mai putut urca chinuitorii .
Si trecand in pace la cele vesnice trupul ei a fost luat de ucenicele Sfintei Anastasia si pus alaturi de Sfintele moaste ale surorilor ei .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...