luni, 1 aprilie 2019

Macarie Mãrturisitorul-un sfânt important al țãrii noastre

Acest între Sfinți pãrintele nostru Macarie în Constantinopol fiind nãscut și prunc sãrman rãmânând dupã pãrinții sãi a fost crescut de un moș adevãrat al sãu fiind dat la învãțãtura Sfintelor Scripturi .
Și având fireascã istețime și multã osârdie arãtând în scurtã vreme petrecând toatã Scriptura a cunoscut nimicnicia și grabnica stricãciune a celor vremelnicești precum și veșnicia celor cerești .
Pentru aceasta ieșind din cetate s-a dus la Mãnãstirea numitã Pelechit și amestecându-se pe sine cu monahii de acolo lepãdând numele Hristofor cãci așa se numea mai înainte Macarie de acum înainte s-a numit .
Deci slujind mai la toate trebuințele chinoviei și sãvârșind virtuțile prin multã smerenie s-a fãcut începãtor și fãcãtor de minuni preaminunat .
Cãci Dumnezeu prin el a vindecat patimi nevindecate și ploaie din cer a pogorât prin rugãciune și mare și vestit fãcându-se el în zilele acelea multã mulțime nãzuia cãtre el .
Unii adicã durerile sufletești prin el curãțindu-le iar alții trupești vindecãri dobândind însã alții sufletește și trupește de el întãrindu-se se întorceau la casele lor .
Auzind vestea aceasta Tarasie preasfântul patriarh a trimis de l-a chemat ca sã vindece pe Pavel Patriciul ce avea boalã primejdioasã și era deznãdãjduit de vindecare .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...