miercuri, 10 aprilie 2019

Terentie-sfantul important al lumii

Decie pãgânul împãrat al Romei prin credința sa cea rea a închinãrii la idoli vrând pe toți sã-i cufunde în groapa pierzãrii ca un fiu al diavolului a trimis poruncã în toate pãrțile stãpânirii sale ca toți creștinii sã fie atrași cu sila la închinarea de idoli și la gustarea din cele jertfite idolilor iar cei ce se vor împotrivi sã primeascã judecatã și pedeapsã .
Dupã ce a ajuns acea poruncã în Africa la ighemonul Fortunațian șezând ighemonul la judecatã și chemând pe tot poporul la sine astfel le zicea :"Jertfiți zeilor iar de nu cu cumplite chinuri vã veți munci și rãu veți muri ".
Aceasta zicând a pus uneltele cele de muncire dinaintea poporului pe care vãzându-le mulți s-au înfricoșat și supunându-se ighemonului s-au depãrtat de credința în Hristos .
Iar unii dintre credincioși în numãr de patruzeci cu tãrie au vrut sã moarã pentru Hristos .
Si graiau cu nadejde unul catre altul :"Paziti-va fratilor ca sa nu ne lepadam de Hristos Dumnezeul nostru ca nici Acela sa nu se lepede de noi inaintea Tatalui Celui Ceresc si a Sfintilor Lui ingeri .
Aduceti-va aminte de ceea ce a zis Domnul :"Nu va temeti de cei ce ucid trupul caci sufletul nu pot sa-l ucida  ci va temeti de cel ce poate si sufletul si trupul sa-l piarda in gheena ".
Astfel robii lui Hristos intarindu-se unul pe altul cu cuvinte ighemonul Fortunatian le-a zis   : "Va vad barbati intelepti desavarsiti cu anii si ma minunez ca stati intr-o nebunie ca aceasta  caci marturisiti ca Acela este Dumnezeu si Imparat pe care evreii ca pe un facator de rele L-au rastignit ".



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...