miercuri, 17 aprilie 2019

Sfântul și Dreptul Simeon-un sfânt important al lumii

Simeon bãtrânul dupã mãrturia Sfintei Evanghelii era un om drept și credincios așteptând mângâierea lui Israil iar Duhul Sfânt era peste dânsul .
Aceluia i s-a fãcut știre de la Dumnezeu despre venirea ce degrabã era sã fie în lume a adevãratului Mesia .
Și i s-a fãcut știre precum povestesc istoricii cei vechi astfel :
Când dupã porunca lui Ptolemeu regele Egiptului se tãlmãcea Legea lui Moise și toate proorociile din limba evreiascã în cea elineascã pentru care lucru erau aleși oameni înțelepți din Israil șaptezeci la numãr .
Între aceștia era și Sfântul Simeon ca un înțelept și iscusit întru Dumnezeiasca Scripturã .
Atunci el tãlmãcind scria cuvintele lui Isaiia proorocul și ajungând la     cuvintele :"Iatã fecioarã în pântece va zãmisli și va naște fiu s-a îndoit zicând cã nu este cu putințã ca o fecioarã neștiind de bãrbat sã poatã naște și luând cuțitul a voit sã radã cuvintele acelea .
Dar îngerul i s-a arãtat și i-a ținut mâna zicând :"Nu fi necredincios fațã de cele scrise și a cãror împlinire singur o vei vedea .
Pentru cã nu vei gusta moartea pânã ce nu vei vedea pe Cel ce se va naște din Curata Fecioarã Hristos Domnul ."
Deci el crezând cuvintele îngerești și proorocești aștepta cu dor venirea lui Hristos în lume .
Și era drept cu viața și fãrã prihanã ferindu-se de tot rãul șezând lângã Bisericã rugându-se lui Dumnezeu sã miluiascã lumea Sa și sã izbãveascã pe oameni de diavolul cel viclean .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...