luni, 22 aprilie 2019

Natanael-un apostol important al țãrii noastre

Acest Sfânt a fost din Cana cetate a Galileii unde Hristos Dumnezeul nostru fiind chemat la nuntã de preacurata Sa Maicã a fãcut întâia Sa minune prefãcând apa în vin .
Aștepta și el venirea lui Hristos ca un legiuitor ce era pe Care aflându-L Filip cel din Betsaida și cunoscând cã aștepta venirea lui Hristos i-a zis cu bucurie :"Aflat-am pe Iisus fiul lui Iosif cel din Nazaret de Care au scris Moise în lege și proorocii ".
Mergând Natanael și vãzând pe Hristos a crezut într-Însul și L-a urmat .
Și dupã Patimi și dupã Înviere propovãduindu-L Dumnezeu adevãrat s-a sfârșit .
Biserica îl pomenește pe Sfântul Apostol Natanael la 4 ianuarie împreunã cu cei 70 de Apostoli și la 22 aprilie împreunã cu Sfântul Apostol Climent .
Chemarea Sfântului Apostol Natanael este amintitã în Noul Testament în Evanghelia dupã Ioan .
Natanael primește chemarea mai întâi de la Filip apoi chiar de la Mântuitorul Iisus Hristos .
Este descris de însuși Mântuitorul ca un "israelitean în care nu este vicleșug " .
Contextul în care are loc chemarea lui și locul pe care îl ocupã în cadrul narațiunii chemarea lui vine chiar dupã cea a lui Andrei Petru și Filip și este comparabil expusã chiar mai pe larg decât chemarea lui Petru este mai probabil cã Natanael a fost unul din cei doisprezece Apostoli .
Aceastã probabilitate este coroboratã și cu faptul cã Natanael este amintit ca fiind printre Apostolii care erau de fațã atunci când Iisus li S-a arãtat dupã Învierea Sa .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...