joi, 18 aprilie 2019

Sfântul Elefterie-un sfânt important al lumii

Când împãrãțea Roma Elie Adrian slujind cu sârguințã idolilor în acea vreme minunatul Elefterie s-a cunoscut ca o stea strãlucitã a cãrei patrie era marea cetate a Romei .
Pãrinții lui erau de bun neam strãluciți și bogați iar maica lui s-a învrednicit de mai mare cinste și slavã pentru credința în Hristos învãțatã fiind de Sfântul Apostol Pavel care a botezat-o și numele ei era Antia .
Dânsa nãscând pe acest Sfânt i-a pus numele de Elefterie și l-a crescut bine întru bunã credințã .
Deci ajungând el în vârstã l-au dat lui Dumnezeu prin mâinile Arhiepiscopului Romei Anichit ca un dar cu adevãrat vrednic lui Dumnezeu .
Iar Arhiepiscopul vãzând pe copil cu deprinderi bune l-a pus în rânduiala clericilor și în al cincisprezecelea an al vârstei lui l-a fãcut diacon iar în al optsprezecelea an l-a hirotonit Preot și în al douãzecilea an al vieții lui l-a ales Episcop al Iliricului .
Dar sã nu se mire cineva cã l-a fãcut Episcop așa de tânãr cãci Arhiepiscopul a vãzut în acest tânãr mari fapte bune fiind atât de înțelept și de cuvântãtor încât atrãgea cãtre dreapta-credințã cu învãțãtura lui pe cei ce se întâmplau a vorbi cu dânsul .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...