vineri, 12 aprilie 2019

Papa Iuliu I-un papã important în lume

Papa Iuliu I a fost Papã al Romei în perioada 6 Februarie 337-12 aprilie 352 .
El este îndeosebi cunoscut ca parte în controversa arianã și pentru încercãrile sale de a reimpune autoritatea sa asupra Episcopiilor orientale   (primatul   papal ) ca și pentru stabilirea datei de 25 Decembrie pentru Crãciun .
Papa Iuliu I era nativ din Roma și a fost ales succesorul lui Papa Marcu dupã ce scaunul papal a fost vacant timp de 4 luni .
Dupã ce partizanii lui Eusebiu de Nicomedia l-au demis pe Atanasie Episcop al Alexandriei la Sinodul din Antiohia în 341 au trimis delegați la Constant împãratul Imperiului Roman de Vest și la Papa Iuliu I pentru a justifica decizia luatã care marca încã o victorie în terenul ereziei ariane .
Papa Iuliu I dupã ce s-a exprimat în favoarea lui Atanasie din Alexandria a invitat ambele pãrți sã-și susținã ideile într-un Sinod prezidat de el dar propunerea sa a fost respinsã de Episcopii Arieni din Imperiul Roman de Est .
Dupã a doua demitere ca Episcop al Alexandriei Atanasie a venit la Roma unde a fost recunoscut ca Episcop de Sinodul prezidat de Papa Iuliu I în 342 .
Papa Iuliu I a murit pe 12 Aprilie 352  fiind succedat la scaunul Papal de Papa Liberiu .
Iuliu este sãrbãtorit ca sfânt pe data morții sale- 12 Aprilie .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...